tiistai 30. syyskuuta 2014









Posted on tiistaina, syyskuuta 30, 2014 by Unknown

No comments


VÄÄRINPÄINMAA AMPAISEE PÄIVÄKOTEJA KIERTÄVÄLLE RADALLE

Vaara-kollektiivin syksyn ensimmäinen ensi-ilta on Kainuun alueen päiväkoteja kiertävä musiikkiteatteriesitys Väärinpäinmaa. Se on vauhdikas, jännittävä ja humoristinen kertomus maasta, jossa kaikki on nurinkurin, väärinpäin ja toisin. Matkakertomuksen muotoon rakennettu esitys saa ensiaamunsa pe 3.10. Generaattorilla Tapiolan päiväkodin lasten kanssa.

Matkan aikana lapset tutustuvat mm. poikkeuksellisen arkaan tyrannosaurukseen, posteljooni-Jänikseen, Väärinpäinmaan viisaisiin tietäjiin sekä Prinsessaan, joka väittää ettei ole ainakaan Prinsessa. Lisäksi heitä tarvitaan ratkaisemaan koko Väärinpäinmaata kohdannutta salaperäistä arvoitusta. Mitä ihmettä Raivo-Kertun pilkuille on tapahtunut? Miksi Tallo-Kepuli on surullinen? Ja ennen kaikkea: kuka ihmeen lohikäärmeen räkä anastaa Väärinpäinmaan värejä?

Musiikkia, osallistavaa lastenteatteria, leikkiä ja taikuutta yhdistelevä esitys on suunniteltu erityisesti 3-6-vuotiaille, mutta se soveltuu myös perheen pienimpien jos kohta kouluikäistenkin katsottavaksi.

Väärinpäinmaan ohjauksesta vastaa Eino Saari, musiikista Juho Hannikainen ja visualisoinnista Soile Savela. Teoksessa esiintyvät Hannikainen, Hanna-Mari Hotta, Karoliina Kuvaja ja Mari Pitkänen.

Väärinpäinmaa kiertää loka-joulukuussa yli 20 kainuulaisessa päiväkodissa. Esityksestä toivotaan pitkäikäistä, joten se on edelleen mahdollista tilata sekä Kainuun alueelle että pidemmällekin.

Kiertue-esitysten lisäksi Väärinpäinmaalla on kolme kaikelle yleisölle avointa kotiesitystä Generaattorilla sunnuntaisin 5.10., 2.11. ja 30.11. klo 15. Lippuja esityksiin voi varata nrosta 08626061 / vaarakollektiivi@gmail.com.

Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto ja Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan taidetoimikunta ovat tukeneet esityksen tuottamista.

Työryhmä:

Teksti ja dramaturgia: työryhmä
Ohjaus: Eino Saari
Musiikki: Juho Hannikainen
Visualisointi: Soile Savela
Näyttämöllä: Juho Hannikainen, Hanna-Mari Hotta, Karoliina Kuvaja ja Mari Pitkänen
Valokuvat: Jani Liimatta
Tuotanto: Työryhmä & Sara Saxholm / Vaara-kollektiivi 2014

Lisätiedot:
Eino Saari
p. 0503619439
eino.saari(at)gmail.com

www.vaarakollektiivi.fi

Posted on tiistaina, syyskuuta 30, 2014 by Unknown

No comments

maanantai 15. syyskuuta 2014

lähenee puolimatkan krouvia, sikäli tiukka rupeama meneillään! Aloitimme lystin päiväkotisessioilla Tapiolassa, testaillen Väärinpäinmaan logiikkaa, maailmaa ja muuta mukavaa Pääskylän 3-5-vuotiaiden ja Nuppulan 5-6-vuotiaiden kanssa. Ja hyvin toimi! Ainakaan erityisiä huolenaiheita työpajoista ei jäänyt - Väärinpäinmaan kääntämiseen, nurinkurisuuteen ja ylösalaisuuteen perustuva ajattelu tuntuu iskostuneen muksuihin hyvin.

Pari viime viikkoa luotu jutun kuljetuksia, hahmoja ja punaista lankaa. Päiväkodista lähdetään, viidakossa vieraillaan, pääkaupungissa sekoillaan, tietäjien vuorella nyrjäytetään aivoja ja vähän muutakin ja lopulta arvoitus ja kiitos seisoo siellä, minne on keskittynyt Väärinpäinmaan valta: kuningattaren linnaan. Aikamoinen hybridi ja ilotulitus tuloillaan! Menty reippaasti sitä kohti mitä itse lapsena tai mitä lapsi meissä haluaisi nähdä ja kokea. Treeneissä on kuplinut nauru ja Pekka Heikkisen yläkertaan rakentuvassa pienoisstudiossamme on ollut hyvä olla. Keikkaa näyttäisi pukkaavan jo hyvin, reippaan parinkymmenen esityksen rundi ainakin tulossa. Jea!

 Eino

Posted on maanantaina, syyskuuta 15, 2014 by Unknown

No comments

torstai 11. syyskuuta 2014

Posted on torstaina, syyskuuta 11, 2014 by Unknown

No comments

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Posted on sunnuntaina, syyskuuta 07, 2014 by Unknown

No comments

torstai 4. syyskuuta 2014


Posted on torstaina, syyskuuta 04, 2014 by Unknown

No comments

tiistai 2. syyskuuta 2014

Siellä se on. Uusi tila! Toimisto. Kokoontumispaikka.
Oma huone!

100 vuotiaan paikallisleipomon yläkerran neljä ikkunaa aukenevat kohti kaupunkia. Juuri sopivasti, keskellä kaupunkia. Uudet tuulet tuovat pullan tuoksua, virittyneitä ajatuksia. Syysaurinko paljastaa seinien historian tummine nokiläikkineen, vanhoine puuhuonekaluinen. Tänne aikojen päähän on uuden hyvä asettua.

1.9. alkaen, toimin Vaaran osa-aikaisena tuottajana. Ja ilolla! Mikä syksy. Mikä esityskausi! Väärinpäinmaa aloittaa kiertuetoiminnan viemällä ajatusväkkyröitä ja sopivan määrän anarkiaa päiväkoteihin (ensiaamu 3.10.). Tänään koulun jälkeen
tarttuu päivän- ja vuodenajanpolttavaan aiheeseen, kiusaamiseen. Ja kiertueelle sekin kuleksimaan, kurkkuun takertuvan naurun ja tunnekokemusten lähettilääksi. Sinne, missä lapset ja nuoret suuren osan ajastaan viettävät, kouluihin. Ensi-ilta yhteistyössä Kajaanin kaupunginteatterin kanssa 13.11.

Kajaanin Harrastajateatterin kanssa pureudutaan komedian keinoin työttömyyteen lapsen näkökulmasta. Roosa, työväen sankari! ensi-illassa 15.11.

http://vaara-kollektiivi.blogspot.fi/p/tuotannot-2014.html

Kovia juttuja! Keskiössä lapset ja nuoret. Syksy!


Tämä tulevaan tuijotteleva teatterin monitoiminainen suhaa sujuvasti syksyn ajan Vaaran toimiston, Generaattorin, kodin, Kajaanin kaupunginteatterin pienen näyttämön (Anna Karenina, e-i 12.9) ja Kuopiossa alkavien uusien opintojen välillä.



Nappaa hihasta, soita (0414598940),
kirjoita (sara.saxholm@gmail.com/vaarakollektiivi@gmail.com) tai tule käymään Välikadulla!

Sara

PS. Talvivaara keikalla Kuopiossa la 25.10, Sotkulla. Talvivaaran (esityksen siis) soisi pyörähtävän jokaisessa kolkassa, mihin kaivosvaltauksia on tehty tai niitä suunnitellaan. Ja pari paikkaa vielä päälle.
Kaikkia Vaaran esityksiä voi kysyä keikalle, melkein minne vain. Säädetään hommat niin, että soppii! Ollaan kuulolla.

Posted on tiistaina, syyskuuta 02, 2014 by Unknown